Podcasts kunst cultuur marketing

5 podcasts over kunst, marketing en cultuur

Ideaal om te luisteren onderweg naar werk en populairder dan ooit tevoren: podcasts! Het aanbod is inmiddels eindeloos en daarom maakten wij een kleine selectie met interessante podcasts over kunst, marketing en cultuur voor je:

  1. Kunst is lang (en het leven is kort)

‘Er is heel veel kunst, maar het leven is te kort om je daar niet mee bezig te houden’ is het motto in deze Nederlandse radioshow over hedendaagse beeldende kunst. In de podcast luister je naar Luuk Heezen (presentator en programmamaker voor o.a. VPRO, Arttube, Museum voor Wereldculturen en Hogeschool van Amsterdam) die kunstenaars brandende vragen stelt.

Luister hier alle afleveringen

 

  1. Een podcast over media

Alexander Klöpping (oprichter Blendle) en Ernst-Jan (uitgever De Correspondent) zien niet alleen al jaren bevriend, ze bespreken ook regelmatig de toekomst van het Nederlandse medialandschap. Op een dag besloten ze dat op te nemen en zo ontstond deze nieuwe podcastserie.

Luister hier alle afleveringen

 

  1. Met Groenteman in de kast (voorheen Het Volkskrantgeluid cultuur)

In de serie ‘Met Groenteman in de kast’ gaat Gijs Groenteman iedere week met iemand in gesprek die hem op een bepaalde manier heeft geïnspireerd. In deze podcast gaat hij in gesprek met tekenaar Jan Rothuizen die je – met zijn illustraties – meeneemt naar uiteenlopende plekken.

 

  1. Kunststof

In dit radioprogramma wordt kunst in de breedste zin van het woord opgevat. In de uitzendingen komen niet alleen beeldend kunstenaars, maar ook muzikanten, cabaretiers en schrijvers aan het woord. De uitzendingen duren een uur en er is iedere werkdag (!) een nieuwe te beluisteren!

Luister hier alle afleveringen

 

  1. The Brief

In 50 minuten tijd word je volledig bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wereld van (content)marketing en media. Marketing in de breedste zin van het woord, overigens. In deze aflevering leer je bijvoorbeeld over reclamemuziek en de toekomst van audio content.

Luister hier alle afleveringen

 

Door: Nikki van Duuren