fbpx

Buro Dertig Borrelt met Sured

Wij gaan borrelen met mensen uit de creatieve en culturele sector. Omdat we ervan overtuigd zijn dat meer mensen kennis zouden moeten maken met de inspirerende verhalen, projecten en kunstwerken die dan opborrelen. Wij zorgen voor de borrel en happen, wij gaan naar de creatieveling(en) toe én wij nemen ons vriendenboekje mee. Daarin verzamelen we de Vrienden van Buro Dertig.

De ingrediënten: 

1. Het vriendenboek: van hobby’s tot het leukste aan je werk en van favoriete snack tot je ideale dag.
2. De borrel: Wij zorgen voor een borrel naar keuze en snacks!
3. Vrienden van Buro Dertig: kunstenaars, ondernemers, professoren en andere creatieve geesten!
4. Gelpennen, stickers, invullen maar!

Buro Dertig Borrelt #1

Voor de aller-aller-allereerste editie gingen Calvin en Roos met het vriendenboek onder de arm op weg naar Sjoerd Raaijmakers, beter bekend als Sured. Hij werd in 2016 uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van Utrecht, speelde 28 shows tijdens De Popronde in 2017 en bracht in 2018 zijn debuutalbum ’21st Century Love’ uit. Sured vulde ons vriendenboekje in. De vragen vormden een leidraad voor ons gesprek, de antwoorden zeggen soms meer over iemand dan je in eerste instantie denkt.

Benieuwd naar de bioloog in Sured en wil je weten hoe zijn ideale dag eruitziet? Lees dan gauw verder: 

 

 

Ik ben: Sjoerd Raaijmakers.

Ik voel mij zo jong als: de morgen!

Sured (S): “Eigenlijk was mijn oma de eerste die bij me opkwam, wat is zij bij de tijd zeg. Maar toch kan ik ‘zo jong als de morgen’ niet laten; heel toevallig ik heb laatst een liedje geschreven waarin ik dit letterlijk zeg.”

Mijn hobby’s: gitaarspelen, zingen, aquariumvissen, planten. 

S: “Ik heb een aquarium op m’n kamer!”

 

Mijn lievelings

  • film: Avengers: End Game
  • kunstenaar/artiest/band: John Mayer
  • boek: Never Eat Alone
  • liedje: The Mountain – Ed Prosek
  • toetje: Crème Brulée
  • instrument: gitaar
  • kleur: babyblauw
  • drankje: Dark & Stormy
  • borrelhap: kaastengels
  • vakantieland: Australië

Buro Dertig (BD): “John Mayer als favoriete artiest, maar geen lievelingsliedje van hem?”

S: “Nee, gek hè? Ik vind John Mayer als artiest echt heel goed, al heel lang trouwens, maar mijn favoriete nummer verandert nogal eens. Ik zal het nummer even opzetten trouwens.”

 

Mijn held is: mijn oma, omdat ze nog super bij-de-tijd is, maar al 99 (!) is.

Op school deed ik het liefste: de leraar de les lezen.

Wat voor leerling was je? Behoorlijk tegendraads.

Dat wilde ik later altijd worden: bioloog.

BD: “Ah, vandaar ook dat aquarium op je kamer. Van bioloog naar muzikant, wat is daar gebeurd?”
S: “Ik was er tot het laatste jaar op de middelbare school van overtuigd dat ik bioloog zou worden. Uit een studiekeuzetest kwam vervolgens psychologie naar voren, dat ben ik toen maar gaan doen. Tijdens mijn studententijd ben ik meer en meer muziek gaan maken.”
BD: “En komt die psycholoog in jou nu nog wel eens naar boven? Wat is je het meeste bijgebleven?”
S kijkt bedachtzaam: “Dan kom ik toch uit bij een psychologische theorie: cognitieve dissonantie. Heel interessant en ook waardevol om gedrag en opvattingen beter te begrijpen.”

 

Ik werk als: muzikant bij: Sured in: Utrecht.

Het leukste aan mijn werk vind ik: het sociale aspect, altijd mensen om me heen en een connectie voelen.

S: Ik vind het sociale aspect soms misschien nog wel leuker dan de muziek zelf. Voor mij is muziek namelijk ‘verbinden’. En dan niet alleen de artiest met het publiek, maar ook mensen uit het publiek met elkaar. Ik denk dat ik dat met mijn muziek voor elkaar kan krijgen.”

Het stomste aan mijn werk vind ik: de stress die komt kijken bij al het geregel eromheen.

S: “Ik ben zelf erg punctueel, dus wil alles goed geregeld hebben. Laatst was ik aan het repeteren met de band; ik vond het allemaal wat rommelig gaan. Ik vroeg de jongens wat er aan de hand was. Ze begonnen te lachen: Sjoerd, als er iemand is bij wie de repetities super strak georganiseerd zijn, dan ben jij het wel. Ik vind mijn communicatie naar anderen toe ook heel belangrijk; die moet helder zijn.”
BD: “Onderscheidt dat jou van andere muzikanten?”
S: “Ik denk dat andere artiesten soms wat losser met hun tijd omgaan, ja. En misschien wat nonchalanter zijn op dat gebied.”

Ik ben het meest trots op: de show in TivoliVredenburg op 28 september.

S: “Ja, dat is misschien wel mijn belangrijkste show tot nu toe! Het kan maar zo dat er interessante mensen uit de muziekindustrie aanwezig zijn; daar moet je een beetje geluk mee hebben.”

Ik wil beter worden in: surfen, wijn, salsa dansen, ontwerpen (tekenen), marketing, diepe gesprekken met vreemden.

BD: “Dat laatste moet je even uitleggen; je komt in dit gesprek heel open over.”
S: “Een vriend van me is daar écht goed in, diepe gesprekken voeren. Hij slaat small talk over, daar houdt hij niet van. Nou praat ik voor mijn werk eigenlijk de hele dag met alles en iedereen, maar ik zou zo soms wat wat sneller willen komen bij wat iemand echt vindt of wil bijvoorbeeld.”
BD lacht: “En marketing trouwens, dan ben je hier aan het juiste adres natuurlijk. Waarom wil je daar beter in worden?”
S: “Als artiest gaat het lang niet alleen om wat je op het podium presteert, er komt zo veel meer bij kijken. Dus vind het belangrijk om daar ook steeds beter in te worden.”

 

 

Mijn ideale dag ziet er zo uit:

Ochtend: rustig opstaan en uitgebreid ontbijten.

Middag: lange wandelingen in de natuur (bos, strand).

Avond: Heerlijk koken en eten en borrelen met vrienden (quality time).

Nacht: Goed feesten met vrienden of optreden op een leuk podium.

BD: “Best opvallend dat er in jouw ideale dag nauwelijks muziek voorkomt. Hoe zit dat?”
S lacht: “Inderdaad. Er zal vast wel muziek opstaan. Maar in mijn ideale dag zitten nu vooral dingen waar ik graag meer aan toe zou willen komen of waar ik van tot rust kom. Met sommige vrienden zou zo’n avond trouwens wel op jammen uitlopen, maar andere vrienden hebben niet zo veel met muziek als ik. Wat ook wel eens lekker is hoor.”

Wat ik nog ga doen als ik later groot ben: Optreden in Paradiso, Into The Wild-experience nadoen en in leven blijven. In het buitenland wonen (Noorwegen? Zweden?).

Dat wil ik nog kwijt aan Buro Dertig: Als ik ooit kapsones krijg of ontiegelijk dik word, stop me asjeblieft.

S: “Of is dat een hele rare uitsmijter? Hahaha, gelpen uitgummen is vrij uitdagend wel!”

 

 

Bedankt Sured!

Houd Buro Dertig in de gaten voor meer borrelavonturen met mensen uit de creatieve en culturele sector. Proost!

 

Door: Roos Hamelink & Calvin van Duijvenvoorde