fbpx

Gezocht: communicatiecollega met organisatieskills

Gezocht: communicatiedeskundige met organisatieskills

 

Update 31 juli: deze vacature is gesloten! Dank aan iedereen die heeft gesolliciteerd, jullie ontvangen een bericht. 

Wie ben jij en wat ga je doen?

Buro Dertig zoekt een communicatiedeskundige met organisatieskills vanaf september 2020, voor gemiddeld 24 uur per week. Als communicatiemedewerker zorg je ervoor dat onze campagnes, communicatievraagstukken en evenementen van begin tot eind goed worden uitgevoerd. Je werkt voor verschillende opdrachtgevers, variërend van een aantal weken tot een aantal maanden. Je bent bij de start van een nieuwe klus betrokken en hebt daarbij goed contact met onze klanten.

De klussen die je oppakt zijn divers: bijvoorbeeld het bedenken en uitvoeren van een campagne voor een festival, tentoonstelling of fonds. Het schrijven van een online strategie voor een culturele instelling. Of de volledige communicatie verzorgen voor een nieuwe stadswijk. Hierbij zet je je creativiteit in om (met een team) een passend traject te bedenken. Je kunt klanten meenemen in je verhaal en vertaalt hun vraag moeiteloos naar concrete en toegankelijke uitingen. Vervolgens ben je verantwoordelijk voor een vlekkeloze uitvoer. Je stelt planningen en begrotingen op en zet collega’s en externe partijen aan het werk. Je bewaakt tijdens al ‘jouw opdrachten’ het overzicht.

Jij bent een communicatiedeskundige mét organisatieskills. Je hart gaat sneller kloppen van projecten die ertoe doen. Je bent geïnteresseerd in kunst, cultuur en de wereld om je heen. Je signaleert deze ontwikkelingen en kunt deze vertalen naar je werk. Je kunt met weinig informatie snel van start en durft het initiatief te nemen. 

Wie zijn wij?

Buro Dertig is een content- en communicatiebureau in Utrecht voor organisaties die een positieve impact op de wereld hebben. We zorgen ervoor dat hun verhalen het juiste podium krijgen en daadwerkelijk worden gezien. We creëren communicatiestrategieën, campagnes en content – van social posts tot websiteteksten en alles daar tussenin.

We hebben veel opdrachtgevers op het gebied van kunst, cultuur, duurzaamheid, wetenschap en maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan het
Centraal Museum, We Are Public, Rijkswaterstaat, Spoorwegmuseum en Gemeente Utrecht. Daarnaast delen we graag wat ons bezig houdt. Denk aan blogs, e-books en eigen kennisevents voor de culturele sector onder de noemer Thirty Shots. En hebben we altijd 100 ideeën op de plank liggen.

We zijn nieuwsgierig en gewend om de boel een beetje op te schudden. Alle collega’s in ons team werken vanuit hun eigen expertise. Wat we gemeen hebben, is een frisse blik, liefde voor inhoudelijke projecten en een flinke dosis nuchterheid. Benieuwd naar je toekomstige collega’s? Je ziet ze hier.

Hoe ziet een werkdag bij Buro Dertig eruit?

Een typische werkdag, die is er bij ons Buro niet. De ene dag werk je op kantoor aan content, planningen en creatieve ideeën. De andere dag ben je op pad voor afspraken met onze opdrachtgevers, om een campagnefoto- of videoshoot te begeleiden of om inspiratie op te doen. In de huidige ‘corona times’ werk je een aantal dagen vanuit huis en een aantal op kantoor.

Wat wél standaard is: lekkere gezamenlijke lunches, wandelingen met kantoorhond Appie, muziek en een weekopening en -afsluiting met het hele team. En uiteraard goede koffie. 

Wat neem je mee?

 • Je bent communicatief ijzersterk. Je schrijft foutloos Nederlands, maar je Engels is ook op niveau.
 • Je kunt je verplaatsen in verschillende doelgroepen en weet in tekst en beeld de juiste toon te raken.
 • Een relevante opleiding op HBO- of WO-niveau.
 • Relevante werkervaring en daarnaast veel zin om jezelf verder te ontwikkelen.
 • Je bent van de inhoud en van de uitvoer. Juist deze afwisseling maakt je blij!
 • Je mist (bijna) nooit een deadline en kunt ook anderen aan de planning houden.
 • Je hebt weinig nodig om aan de slag te kunnen en houdt van learning on the job.
 • Je bent verantwoordelijk, durft beslissingen te nemen en denkt vooruit.
 • Je hebt oog voor ‘het grote plaatje’ en vindt het leuk om hier met een team volledig voor te gaan.
 • Je bent positief ingesteld en kunt je vinden in ons onofficiële kantoormotto: ‘Het is wat het is’. Je ziet geen problemen, maar uitdagingen.   
 • Je bent gek op de dynamiek van een klein, ambitieus team. Je bent loyaal naar je collega’s en ziet kansen hoe we nog beter met elkaar samenwerken. 
 • Kennis van de culturele en non-profitsector (ja, lekker breed) is een pré. 

Wat krijg je van ons?

 • Een salaris en arbeidsvoorwaarden afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit gebeurt via payrollconstructie of op factuurbasis als freelancer; dit in overleg.
 • Een plek in ons hechte team. We werken op een professionele maar informele manier met elkaar samen. Iedereen werkt met iedereen en eerlijkheid staat hierbij voorop.
 • Een eigen bureau op ons groene kantoor in hartje Utrecht.
 • Veel zelfstandigheid, ruimte voor creativiteit en eigen initiatief.
 • Een jaarlijks budget om te besteden aan je ontwikkeling. Denk aan een cursus, evenement, boeken of een workshop.

Dit ben ik!

Joehoe, we kunnen niet wachten op je sollicitatie! Stuur ons een mail met motivatie waarom jij onze toekomstige collega bent met een kort cv of portfolio. Dat kan naar info@burodertig.nl

Onze Floor van den Elsen en Malou te Wierik lezen alle sollicitaties en nemen contact met je op. Word je uitgenodigd, dan heb je met hen een gesprek. En wil je meer weten over de functie, bel of mail dan Malou (malou@burodertig.nl / 06-12480109). Zij weet er alles van af en vertelt je graag meer. Graag reageren vóór 31 juli.