Laat je inspireren door deze vijf Instagram accounts!

Instagram is booming en wereldwijd momenteel een van de grootste social media platformen. Sinds juni 2018 heeft het platform meer dan 1 miljard gebruikers wereldwijd en dit blijft alleen maar groeien! Tussen al deze gebruikers zitten een hele hoop leuke en creatieve Instagram accounts. Niet alleen fijn om naar te kijken, maar ook goed voor een dagelijkse dosis inspiratie. Omdat wij geen genoeg kunnen krijgen van al die toffe accounts, hebben wij er vijf op een rijtje gezet die volgens ons de moeite waard zijn om te gaan volgen:

 

Het Instagram account van illustrated.doris


illustrated.doris

Vanuit het initiatief van de Zweedse Katarina is dit Instagram account ontstaan. Via de hashtag #illustrateddoris kunnen beginnende en ambitieuze kunstenaars van over heel de wereld hun tekeningen opsturen. Hiervan selecteert Katarina om de twee dagen een nieuwe tekening, die vervolgens op de Instagram pagina gepost wordt. Met een bereik van maar liefst 52.300 volgers is dit fantastische kans voor iedere kunstenaar om zijn of haar werk onder de aandacht van een groot publiek te brengen! Én voor alle volgers zorgen de verschillende stijlen en tekeningen voor diverse en inspirerende posts, die een feestje zijn voor iedereen zijn feed.   

 

 

Het Instagram account van 2lgstudio


2lgstudio

2LG Studio is een interieur designstudio uit Londen, opgericht door het creatieve duo Jordan Cluroe en Russell WhiteheadNaast het geven van designadvies, bezoekt het duo regelmatig musea en design weeks over heel de wereld, waardoor hun Instagram volstaat met creatieve, innovatieve en vooral kleurrijke interieurs. Ook in hun eigen designs staan minimalisme, elegantie, functionaliteit en veel kleur centraal. En niet alleen is deze Instagram pagina fantastisch om te volgen; Jordan en Russell hebben ook een awardwinnende blog én zijn columnisten van het Engelse dagblad Metro! Genoeg dus voor een daily dosis inspiratie!

 

 

Het Instagram account van neocha


neocha

In 2016 begon Neocha als een magazine voor én door muzikanten, kunstenaars, programmeurs en creatieve ondernemers; met als doel om de cultuur en creativiteit van Azië op de kaart zetten. Inmiddels is Neocha uitgegroeid tot een award winning bedrijf, met naast hun magazine; een blog én natuurlijk een geweldige Instagram pagina boordevol werk van creatievelingen uit heel Azië. Fotografie, interieur, illustratie, film, noem maar op. Volgen dus!

 

 

Het Instagram account van subwaybookreview


subwaybookreview

Op zoek naar een leuk boek om te lezen? Neem dan eens een kijkje op de Insta van Subway Book Review. Hierop vind je de reviews van mensen uit New York City, Sydney, Mexico-City, Berlijn en nog vele andere steden, die met de metro reizen. Dit zorgt niet alleen voor super veel verschillende soorten boeken, maar ook voor hele diverse reviews. De reviews gaan niet alleen over de inhoud van het boek, maar ook waarom iemand ervoor gekozen heeft om juist dit boek te lezen. Dit maakt de reviews niet alleen erg interessant, maar ook heel persoonlijk. 

 

 

Het Instagram account van dekunstvanhku


dekunstvanhku

Iets dichter bij huis hebben we het Instagram account: de kunst van HKU. De HKU is met 4400 studenten een van de grootste opleidingsinstituten voor kunst, media en cultuur in Europa. En daardoor staat dit Instagram account boordevol werk van opkomende kunstenaars! Van illustraties tot film en van games tot aan modeEen goed account voor iedereen die wil weten waar de makers van nu mee bezig zijn. 

 

Door: Famke Verbruggen