fbpx

15 Years Stop Child Labour

In 2019 bestond Stop Child Labour, een coalitie van Hivos en 25 partnerorganisaties wereldwijd, 15 jaar. In deze tijd zijn meer dan 63.000 kinderen uit kindarbeidsituaties gehaald door onder meer het inrichten van zogenaamde ‘child labour free zones’. Zij kunnen nu naar school. Deze mijlpaal mag gevierd worden! We hielpen met de ontwikkeling en uitvoer van deze week, met een tweedaags congres voor 30 partners internationale en een viering voor ruim 100 betrokkenen in Den Haag.

Hoe hebben we het aangepakt?

Samen met Hivos hebben we het volledige programma van de week samengesteld: van aankomst van de 30 internationale gasten op Schiphol, een fijn welkom, een programma met passende activiteiten, zoals een bezoekje aan het Mauritshuis en de praktische afstemming voor congres en viering. We hielden hierbij continu één communicatiedoel voor ogen: het belang van 15 jaar Stop Child Labour, de behaalde resultaten én motivatie voor verdere samenwerking. Dit kwam in alle programma-onderdelen tot uiting. Vooraf zorgden we voor duidelijke communicatie, zodat iedereen voorbereid op reis kon. Tijdens de week namen we alle praktische zorgen rondom het programma uit handen, zodat deelnemers ruimte hadden voor inhoudelijke uitwisseling, verbinding en verdere samenwerkingen. En: we deden meteen een beroep op onze Engelse en Franse taalvaardigheden.

Wat heeft het opgeleverd?

Een feestelijke week in het teken van 15 jaar Stop Kinderarbeid, die gevierd kon worden met betrokkenen van over de hele wereld. Tijdens het congres en de viering stond trots en een gevoel van verbinding voorop. Net als positieve energie en nieuwe milestones om vanuit daar weer verder te bouwen. Op naar de volgende 15 jaar!

Onze rol

event management – communicatie deelnemers – samenstellen randprogramma

Gerelateerde items

The Only Way is Up! Conference
Yes! We Connect