fbpx

Vechtclub XL

Vechtclub XL is een broedplaats voor creatieve professionals in Utrecht. Met meer dan vijftig werkplaatsen, ontwerpstudio’s, vergaderruimtes, een evenementenzaal, een vershal en restaurant De Klub onder één dak, zijn ze sinds 2012 een plek van betekenis voor creatief ondernemerschap in Utrecht. Vechtclub XL is de eerste creatieve broedplaats die zich vestigde in het Merwedegebied en huist momenteel zo’n 50 creatieve ondernemers – van ontwerpers tot muzikanten en fotografen. Om een plek van betekenis te blijven voor creatievelingen en voor de stad, organiseert Vechtclub XL diverse evenementen voor haar huurders en externen.

Hoe hebben we het aangepakt?

Voor Vechtclub XL verzorgen we sinds 2019 doorlopend de externe communicatie. Dat betekent dat we via alle online kanalen van Vechtclub XL de waarden van de organisatie uitdragen. We zijn gestart met de analyse van de huidige communicatie en schreven samen met de organisatie aan het DNA waar Vechtclub voor staat.

Doorlopend zorgen we voor promotie van de toffe events die in deze creatieve broedplaats plaatsvinden, zoals het jaarlijkse Winterwinkelen en dinerconcept Off the Beaten Track Dining. We lichten de creatieve huurders uit op de social kanalen en onderhouden de website en nieuwsbrief.

Wat heeft het opgeleverd?

Momenteel is het Merwedegebied, waarin Vechtclub XL ligt, volop in ontwikkeling. Het wordt een nieuwe verbindingszone tussen Kanaleneiland en het zich steeds verder uitbreidende stadscentrum. In dit gebied, waar gewoond gaat worden met een hoge dichtheid zien we een belangrijke rol voor de broedplaats weggelegd; een bruisende hub waar ontmoeting, beleving, gezondheid en inspiratie centraal staan.

Onze rol

communicatiestrategie – social media – persberichten – website

Gerelateerde items

Merwede
Café Theater Festival
Hooghiemstra

Foto’s: Tom Janssen