fbpx

Vrijwilligerscentrale Utrecht

Vrijwilligers doen ontzettend waardevol werk in Utrecht. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten en voor iedereen is een plek in zijn of haar leven om vrijwilligerswerk te doen. Op een creatieve, persoonlijke en actieve manier genereren we aandacht voor vrijwilligerswerk in de stad. De Utrechter wordt door deze campagne geprikkeld om nieuwe stappen te zetten, bij te dragen, zich te ontwikkelen en anderen te inspireren. Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad. Vrijwilligerswerk, iets voor jou!

We ontwikkelden deze stadscampagne samen met Studio Moan. De campagne wordt gecoördineerd door Vrijwilligerscentrale Utrecht (VC Utrecht) en ondersteund door diverse partners in de stad.

 

Hoe hebben we het aangepakt?

Samen met Studio Moan bedachten we een campagne om vrijwilligerswerk op de kaart te zetten én meer vrijwilligers te werven. De diversiteit van vrijwilligers als vrijwilligerswerk in de stad hebben we in beeld gebracht door het ontwikkelen van een sterke campagnefilm, campagnebeelden met verschillende Utrechtse vrijwilligers en een informatieve campagnewebsite waar verhalen van vrijwilligers centraal staan. De pay-off ‘Vrijwilligerswerk iets voor jezelf, een ander, de stad. Vrijwilligerswerk, iets voor jou!’ komt in alle uitingen terug.

 

Wat heeft het opgeleverd?

Door te werken met vrijwilligers van diverse vrijwilligersorganisaties uit de stad begon te campagne ver voor de lancering al te leven. Vrijwilligers en de organisaties voelden zich direct betrokken en trots dat ze het gezicht waren van de nieuwe campagne. Op 27 januari 2020 werd het officiële startsein geven van de campagne in het stadskantoor door wethouder Maarten van Ooijen. Komende maanden wordt de campagne online en offline uitgerold.

En leuk nieuws: De gemeente Utrecht is door de Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) uitgeroepen tot vrijwilligersgemeente van het jaar 2020. “De commissie looft ook de acties die de gemeente uitzet, zoals een wervingscampagne en een initiatievenfonds”.

Onze rol

communicatiestrategie – social media – projectmanagement – copy

Gerelateerde items

We Are Public
Café Theater Festival